Beskrivning

Vårt Executive Mentoring Program är ett av Sveriges ledande mentorsprogram – framtaget för dig som redan kommit en bit i yrkeslivet och vill utvecklas professionellt utifrån dina specifika behov. I jämförelse med ett traditionellt ledarskapsprogram sätter du som adept din personliga agenda och får stöd av din individuella mentor att stärka, utveckla och ompröva dina kunskaper och erfarenheter.

Mentorerna i programmet kommer från Handelshögskolan i Stockholms breda nätverk och är alla mycket erfarna och profilerade chefer och ledare från det svenska näringslivet och offentlig sektor. Samtliga adepter och mentorer genomgår en kvalificerad antagningsprocess med personlig intervju och frågeformulär och genom en noggrann matchningsprocess säkerställer vi att mentorskapet ska bli just det kvalificerade bollplank du som adept eftersträvar. Några exempel på personer i vårt mentorsnätverk är Anders Kompass, Magdalena Gerger och Gaby Vreeken.

Video: Intryck och erfarenheter från 2016 års mentorer och adepter i Executive Mentoring program

Programinnehåll

Programmet pågår under ett år, där mentor-adeptträffarna kombineras med affärsinriktade nätverksträffar och fördjupning inom antingen kommunikation eller styrelsearbete. Genom dessa program får du utöver mentorsutbytet även med dig teoretisk kunskap och praktiska verktyg för att utvecklas som ledare.

Resultat

Efter programmet kommer du att ha stärkt och utvecklat din förmåga att leda, motivera, möta förväntningar och aktivt skapa värde för ägare, medarbetare, kunder – och dig själv.

Sagt om programmet

strannegard_citat_1138x692

Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, om Executive Mentoring Program från SSE Executive Education:

“Att ha en mentor är förmodligen det bästa sättet att verkligen skapa möjlighet till kontinuerlig självreflektion. Mentorn kan hjälpa en att hålla isär omvärldens förväntningar och det egna drivet, och man ökar sannolikheten att träffa rätt i sina livsval. Det går nog inte att överskatta hur bra det är.”

“När det erfarna och det nya drar nytta av varandra – istället för att konkurrera – uppstår den bästa och mest kreativa dynamiken. Det är något vi utnyttjar inom våra väggar på Handelshögskolan, och det kommer till ett så tydligt och handfast uttryck i just mentorsprogrammet. Det här är ju lite av själen både för hela Handelshögskolan och SSE Executive Education – vi har ju vuxit fram i samklang med näringslivet historiskt och i dag.”

Du hittar ytterligare röster om programmet längre ner på sidan.

Rätt program för dig?

Du ska ha ett antal års erfarenhet av ledarskap på högre nivå. Kanske har du gått management- och ledarskapsutbildningar innan och känner att du nu skulle ha stort utbyte av feedback och stöd på en mer personlig nivå, som ett utbyte med en mentor kan erbjuda.

Våra programrådgivare hjälper dig gärna hitta rätt program för dina behov. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Om oss och vår pedagogik

SSE Executive Education har utvecklat företag och organisationer via deras medarbetare sedan 1968. Våra läroprocesser tar alltid avstamp i deltagarnas specifika utmaningar och verksamhet. Stor vikt läggs på att förmedla ett akademiskt förhållningssätt till kunskap, kvalificerade erfarenhetsutbyten mellan deltagarna och reflektion. Mer om vår pedagogik >>

Psst! Här hittar du fler anledningar till att du och din organisation ska välja SSE Executive Eduction >>

= Innehållsfokus Affären/uppdraget Styrning Ledarskap
  • Ledarskap
  • Öppen utbildning

Ladda ner broschyren

Mer om programmets innehåll, praktiska detaljer och vårt sätt att se på executive education (pdf).

Fakta:

Nästa programstart:

Ort:
Stockholm
Språk:
Svenska
Pris:
84 000 SEK (Ex moms)

i Vill du prata med någon om utbildningen? Klicka här!

Kontakta mig

Didrik Reuterswärd

Account Manager

Tel: +46 72 453 6271

didrik.reutersward@exedsse.se