Executive Leadership Program

Skapa tillväxt med nya förhållningssätt

Utgångspunkten för programmet är det uppdrag som VD och ledningsgruppen har i att leda och utveckla det strategiska och operativa arbetet för att nå organisationens målsättningar. Deltagarna ökar sin förmåga att skapa konkurrensfördelar med utgångspunkt från organisationens befintliga position och förutsättningar. De får de verktyg de behöver för att stärka sin roll i ledningsgruppen och kan därmed bättre bidra till organisationens fortsatta utveckling.

Fördjupa din kompetens inom chef- och ledarskap

Kraven på chefer och ledare blir allt mer komplexa. Med Executive Leadership Program, som tidigare hette Företagsledning, utvecklar du din förståelse för de sammanhang och perspektiv som är viktiga på ledningsgruppnivå. Du får en djupare insikt i dina styrkor och drivkrafter, och blir bättre på att leda dina medarbetare mot gemensamma mål.

Våra forskare, experter, företagsledare och inspiratörer hjälper dig som deltagare i din utveckling. Tillsammans med andra deltagare från olika branscher arbetar ni även med att utveckla varandras affärer gruppvis i diskussioner. Det ger ett värdefullt erfarenhetsutbyte och ett nätverk som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter programmets slut.

triangeln_general-management

Executive Leadership Program är ett av våra general management-program med en kombination av och balans mellan samtliga perspektiv – ledarskap, styrning och affären. 

För chefer på ledningsgruppsnivå

För att få ut maximal nytta av programmet bör du som deltagare vara chef på ledningsgruppsnivå i näringslivet eller i affärsdrivande verksamhet inom den offentliga sektorn. Du vill skaffa dig en bredare och djupare kunskap inom affärsutveckling och ledarskap, och utvecklas såväl professionellt som personligt.

Vi vill se dig växa med din organisation

SSE Executive Education är en av nordeuropas ledande aktörer inom ledarskaps- och affärsutveckling, specialiserade på innovation, entreprenörskap, hållbarhet och styrning. Med den akademiska forskningen som grund och nära samarbete med näringslivet erbjuder vi ett brett urval av öppna program för individer och skräddarsydda uppdrag för företag och organisationer.

 

citattecken_rundel_blue“Utbildningens innehåll har varit fantastiskt intressant och sammansättningen av gruppen har gjort mycket för helhetsintrycket. Det som också har varit väldigt värdefullt för min del är att man har tagit sig tiden att släppa det dagliga arbetet och fått möjligheten att tänka/fundera i lite vidare perspektiv.”

Victor Julin, Sales & Marketing Manager, Aarsleff Rörteknik AB

“Över förväntan, helt klart. Det har varit väldigt kvalitativt och paketerat med mycket “ny kunskap” och jag är förvånad över hur mycket som var nytt för alla, oavsett position och tidigare erfarenheter. Ett väldigt lyckat format för att ta till sig av information och kunskap där motivation och energi delas mellan deltagarna och skapar intressanta effekter samt mervärden. Framförallt gillar jag mixen och bredden av olika infallsvinklar i olika viktiga ämnesområden, som man kan ta till sig och anpassa till sin egna erfarenheter och ledarstilar. Öppenhet och kommunikation med både föreläsare och programledare gör att man kan få ut mycket mer av programmet om man vill.”

Edin Mehinovic, VD, Geeks AB

“Hela programmet har varit långt över min kräsna förväntan!”

Patrick Petersson, Skadechef, Länsförsäkringar Östgöta

 

Pernilla Petrelius Karlberg om programmet

pernilla-p-karlberg_citat

Pernilla Petrelius Karlberg är ekonomidoktor på Handelshögskolan i Stockholm och en av programledarna för Executive Leadership Program från SSE Executive Education:

[…] Vilka skulle du säga är de främsta och viktigaste erfarenheterna som deltagarna på ”Executive Leadership Program” tar med sig tillbaka efter att ha gått programmet?

“Självförtroende, inspiration och ett fantastiskt nätverk! De får tid att fördjupa sig kring och förfina sitt eget ledarskap. Sedan får de naturligtvis massor av påfyllnad av kunskap från det senaste inom forskningen som rör general management och ledarskap. De får modeller och teorier som de direkt kan tillämpa i sina egna verksamheter och de har stora möjligheter att byta erfarenheter, funderingar och idéer med andra i liknande positioner men verksamma inom helt andra branscher eller typer av organisationer. Den här sortens möten är på så sätt helt unika. De här grupperna behåller kontakten i resten av livet och har alltid ett nätverk att kontakta i alla möjliga frågor.”

Ovanstående är ett utdrag från en artikel med Pernilla, läs den här.


 

För organisationer som har behov av att utveckla en större grupp medarbetare inom chef- och ledarskap kan vi genomföra detta program med anpassning. Mer om skräddarsydda program för företag här.

Psst! Sedan 2001 är vi rankade Bäst i Norden på executive education, enligt Financial Times. Fler anledningar till att du och din organisation ska välja SSE Executive Eduction hittar du här.

Fakta:

Nästa programstart:
2017-11-06
Totalt 25 dagar fördelat på 6 moduler. Modul 1: 6-10 nov, Modul 2: 12-15 dec, Modul 3:16-19 jan, 2018, Modul 4: 13-16 feb, 2018, Modul 5: 20-23 mar, 2018, Modul 6: 24-27 apr, 2018.
Ort:
Programmet genomförs som internat på SSE Executive Educations kursgård Kämpasten i Sigtuna.
Datum:
06 november 2017 - 27 april 2018
Språk:
Svenska
Pris:
210 000 SEK (Ex moms)
Kostnad för kost och logi tillkommer.

i Vill du prata med någon om utbildningen? Klicka här!

Informationsmöten

Executive Leadership Program

Plats: SSE Executive Education, Sveavägen 65, plan 5, Stockholm - Mer info och anmälan

Webinar: Executive Leadership Program

Plats: Via datorlänk - Mer info och anmälan

EvaStalnacke

Kontakta mig

Eva Ståhlnacke Svedin

Program Advisor

Tel: +46 8 586 175 41

eva.stahlnacke@exedsse.se

utbildning chef tjänsteföretag

Kontakta mig

Carl Klingborg

Account Manager

Tel: +46 70 368 66 22.

carl.klingborg@exedsse.se