Växel

Handelshögskolan i Stockholm Executive Education

Tel: 08-586 175 00

info@exedsse.se

Individ och företagssanpassade program

Programrådgivning

Tel: 08 586 175 60

info@exedsse.se

Beskrivning

Denna lunch-till-lunch retreat vänder sig till dig som vill utvecklas i din roll som ledare genom inre utveckling.

Retreaten ger dig bland annat:

  • Kunskap om hur mindfulness får dig att växa som ledare och människa och bidrar till prestation, välbefinnande och kritiskt tänkande.
  • Tid att reflektera och jobba med utmaningar i ditt ledarskap och ditt liv som ledare.
  • Övningar för ökad fokus och närvaro.

Under retreaten varvas korta föreläsningar med meditation och andra forskningsbaserade övningar. I strukturerad reflektion får du möjlighet att titta på din situation och utforska vägar framåt som inkluderar både personlig och professionell utveckling – på kort och lång sikt. Genom övningarna får du verktyg till fortsatt utveckling även efter retreatens slut.

Läs mer nedan eller kontakta oss för mer information via programadvisors@exedsse.se eller telefon +46 8 586 175 60. Ett schema för retreaten finns att ladda ned ovan, se flik “broschyr”.

Ledarutveckling med mindfulness som verktyg

En retreat innebär att söka eftertanke i stillhet, i sällskap av andra. Det är en möjlighet att dra sig tillbaka för att reflektera och få perspektiv på tillvaron. I denna retreat är utgångspunkten att arbetet och livet inte är två separata ting. De påverkar varandra – och båda är en del av dig.

Genom mindfulness och andra övningar kan du öka din förmåga att hantera osäkerhet, tänka kritiskt och göra effektiva prioriteringar. Studier visar att mindfulness bidrar till minskad stress och ökat välbefinnande, men också en förhöjd förmåga att se möjligheter och agera proaktivt. Med ett starkare fokus och tydligare prioriteringar kan du få mer gjort med mindre insats.

Tillsammans med andra deltagare med liknande utmaningar, får du lära dig olika typer av övningar som varvas med strukturerad reflektion. Du får vägledning i hur arbetet kan bli en väg till fortsatt personlig utveckling och hur du kan integrera prestation med välbefinnande.

Deltagarprofil

Denna retreat är för chefer och ledare som vill ta del av ny forskning, få verktyg till att leda sig själv och andra, samt fylla på med ny energi. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av till exempel meditation, men du är nyfiken på olika övningar och tekniker och har ett öppet sinne.

Om retreatledaren

Lasse Lychnell är doktor i företagsekonomi och forskar om hur ledare integrerar inre utveckling med sitt yrkesliv. Lasse Lychnell är certifierad mindfulnessinstruktör och har mer än 10 års erfarenhet av att leda grupprocesser där inre utveckling möter verksamhets- och affärsutveckling.

Campus Kämpasten

Stimulans och avkoppling för både kropp och sinne är en del av ett lyckat retreat. Campus Kämpasten ligger i vacker och avkopplande miljö nära naturen i Sigtuna vid Mälarens strand. Här finns bland annat fina promenadslingor, belyst motionsslinga, sjöbastu och badbrygga.

Affären/uppdraget Styrning Ledarskap

Ladda ner broschyren

Mer om programmets innehåll, praktiska detaljer och vårt sätt att se på executive education (pdf).

Nästa programstart

Datum:
19 - 20 september 2024
Pris:
19 000 SEK (Ex moms)
Kostnader för kost och logi tillkommer

Alla datum

  • 19 - 20 september, 2024: Kämpasten, Sigtuna