Det här är programmet för dig som har en högre position inom bygg- och fastighetssektorn och som vill utveckla ditt ledarskap utifrån ett helhetsperspektiv. Programmet utgår från förutsättningarna som finns i branschen och den verklighet som du möter på ledningsgruppsnivå, med fokus på affärsmannaskap. Du blir en säkrare och mer proaktiv chef som kan leda och motivera dina medarbetare.

Programinnehåll

 • Det personliga ledarskapet och chefsrollen
 • Ekonomi, finansiell analys och styrning
 • Affärsplan, strategi och varumärke
 • Branschen nationellt och internationellt
 • Att utveckla och leda under förändring

Utbildningen vilar på Handelshögskolans akademiska plattform och är framtagen i nära samarbete med erfarna företrädare från branschen. Teori varvas med verksamhetsnära utmaningar som du löser tillsammans med de andra deltagarna. Efter utbildningen har du fördjupad kompetens inom affärsutveckling och en djupare insikt om ditt ledarskap och hur de påverkar andra människor.

För vem:

Programmet vänder sig till dig som har en högre befattning inom byggbranschen eller fastighetssektorn, till exempel fastighetsägare, byggherre, entreprenör eller leverantör.

Detta program genomförs i samarbete med:

Samhallsbyggnar_Logo_turquoise_block

Fakta:

Nästa programstart:

Programmet är 20 dagar långt och genomförs under fem moduler.
Ort:
Programmet genomförs som internat på SSE Executive Educations kursgård Kämpasten i Sigtuna.
Datum:
22 januari - 25 oktober 2018
Språk:
Svenska

i Vill du prata med någon om utbildningen? Klicka här!

Informationsmöten

Företagsledning för bygg och fastighet – SBL

Plats: SSE Executive Education, Sveavägen 65, plan 5, Stockholm - Mer info och anmälan

Företagsledning för bygg och fastighet – SBL

Plats: Centralt i Oslo - Mer info och anmälan

 • Sigrunn profilbilde 2

  Personalchef på AF Bygg Oslo

  Sigrunn Wangen Lid

  “Programmet har bidragit till många spännande idéer och insikter. För mig som HR-ansvarig finns det flera övningar som jag tagit med mig direkt in i min egen organisation. Särskilt värdefulla var programmets ekonomidelar som med många lätt omsättningsbara praktiska uppgifter har hjälpt mig att fräscha upp min praktiska förståelse kring ekonomi, för att bättre kunna hantera finansiella rapporter och liknande. Och tack vare många bra diskussioner och reflektioner med de andra deltagarna har jag fått många nya relationer inom byggbranschen.”

 • Mikael Dimadis, om Företagsledning för bygg och fastighet – SBL

  Förvaltningschef på Einar Mattsson Byggnads AB

  Mikael Dimadis

  “Programmet har gett mig nya perspektiv på hur saker och ting hänger ihop, hur omvärlden ser ut och var jag som ledare står i relation till den. Det har varit som ett stort smörgåsbord där vi blivit serverade konkreta ledarskapsperspektiv och finansiella analysverktyg av otroligt kunniga människor. Den sista föreläsningen med Alexander Bard var den stora höjdpunkten – hans filosofiska perspektiv ligger egentligen långt ifrån min vardag, men lyckades på ett helt nytt sätt belysa problemområden som själv känner igen mig i.”

 • Johan Corke, om Företagsledning för bygg och fastighet – SBL

  Ansvarig för intern samverkan på Veidekke Sverige

  Johan Corke

  “Programmet har vidgat min världsbild och satt ord på sådant som jag tidigare haft svårt att förhålla mig till. Jag har gått flera ledarskapsutbildningar tidigare men just den här passar väldigt bra i tiden och för de utmaningar som jag står inför i min organisation. Redan under programmets gång har jag kunnat plocka ut delar av innehållet som jag direkt börjat använda i min vardag. Jag tar även med mig många bra diskussioner med de andra programdeltagarna, där vi berättat om våra utmaningar och arbetat fram lösningar tillsammans.”

Diplomering Byggherre

Kontakta mig

Annika Eichner

Program Advisor

Tel: +46 8 586 175 59

annika.eichner@exedsse.se

utbildning chef tjänsteföretag

Kontakta mig

Thérese Wikström

Program Advisor

Tel: +46 8 586 174 55

therese.wikstrom@exedsse.se