Under retreatet varvas meditation och andra forskningsbaserade övningar med strukturerad reflektion, där du får möjlighet att titta på din situation och utforska vägar framåt.

– Att det är ett Business retreat innebär inte att du kommer att jobba under tiden. Men genom övningarna vi gör, får du verktyg både till fortsatt personlig utveckling och i din roll som chef och ledare. Det hänger ihop, berättar Lasse.

Retreatet vänder sig till chefer och ledare som känner ett behov av att få perspektiv på en komplex eller hektisk vardag och vill fylla på med ny energi.

– Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av till exempel meditation, menar Lasse. Men du bör vara nyfiken på olika övningar och tekniker och ha ett öppet sinne. Du kommer att få prova olika övningar för att fokusera och skapa kontakt med dig själv. Du kommer även få reflektera över utmanande situationer som är svåra att få perspektiv på i vardagen – och över vad som är viktigt för dig.

Lasse är certifierad mindfulnessinstruktör och doktor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Han både forskar om hur ledare integrerar inre utveckling med sitt yrkesliv och leder själv sådana grupprocesser sedan många år.

– När ledare genom inre utveckling till exempel kan nå mer medveten närvaro i sin yrkesroll, kan det skapa både effektivare organisationer och ett ökat välmående på arbetsplatsen, berättar Lasse. Om du vill utvecklas i din ledarroll, är nyfiken på hur du kan öva din förmåga att fokusera och vara närvarande i nuet, och söker verktyg för det, är detta Business retreat för dig.

Business retreat är ett samarbete med Center for Wellbeing, Welfare and Happiness på Handelshögskolan i Stockholm och erbjuds första gången i juni 2024, på Campus Kämpasten.

Läs mer om Business Retreat

Relaterade program

Kontakta mig

Daniel Engblom

Account Manager

Tel: +46 (0)70 754 21 65

daniel.engblom@exedsse.se