Priset är instiftat av Handelshögskolans Corporate Partners och delades ut för första gången vid Handelshögskolans partnerstämma 21 november. Tomas Hjelström är lärare och forskare vid institutionen för redovisning vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har varit aktiv vid skolan i över 20 år på kandidat-, master- och vidareutbildningsnivå.  

Ur juryns motivering går bland annat att läsa att Tomas ”(…)med passion, energi, nyfikenhet och kunskap använder en bredd av olika undervisningsmetoder som till exempel traditionella föreläsningar och seminarier, fallstudier, egenstudier och aktivt lärarstöd, webinarer och coaching.” 

För Tomas står studenternas lärande i fokus. Han poängterar också vikten av att våga prova nya angreppssätt för att själv fortsätta utvecklas:  

– Det är väldigt roligt att ha fått priset men framförallt uppskattar jag att pedagogikens betydelse äntligen har fått ett lyft. Jag har alltid älskat att stå i sal för att både förmedla kunskaper och få nya erfarenheter. Det har jag gjort i snart 20 år och det är fortfarande lika roligt att träffa nya människor, få nya insikter och frågor att ta ställning till. 

Vid SSE Executive Education undervisar Tomas i flera program och är dessutom en mycket uppskattad lärare i redovisning, finansiering och värdering på Executive MBA. Under det senast decenniet har han valts till Årets lärare åtta gånger inom utbildningen.  

Relaterade program