Sedan oktober 2019 är Henrik Björck ansvarig för SSE Executive Educations skräddarsydda program. Ett uppdrag vars syfte är att tillsammans med kunden skräddarsy utbildningsprogram som stödjer uppdragsgivaren i att uppnå sina affärsstrategiska mål.

– Handelshögskolan är en riktigt spännande arbetsplats och det är en spännande resa vi är inne på. Vi går från att vara en väldigt svensk skola till att vara en skola i absolut internationell toppklass. Det som gör Stockholm School of Economics unikt är att vi är en liten skola med en nära koppling till samhället och näringslivet. Vår mission är att stärka svensk konkurrenskraft genom forskning och utbildning, vilket gör att närheten till näringslivet ligger i vårt DNA. Genom detta skapas en unik mötesplats för studenter, forskare, näringsliv etc. Det är faktiskt helt outstanding och att vara här passar mig som hand i handske eftersom jag alltid drivits av försäljning och affärer.

Vad innebär din roll här på SSE Executive Education?

– Det är att driva försäljning genom att jobba med helheten och skapa bra relationer, internt och externt. Bygga vidare på de starka relationer skolan har i näringslivet. Konkret handlar det om att utgå från våra potentiella partners strategiska utmaningar och arbeta utifrån de områden vi är starka inom, nämligen forskning, utbildning, talangförsörjning och executive education. Vi har en otroligt stark ”produkt”, som självklart behöver utvecklas hela tiden, men det är viktigt att komma ihåg att allt som är bra inte behöver vara nytt. I en tid då man gärna vill byta ut det gamla är det viktigt att se värdet i vad man erbjuder – och försöka paketera om och tydliggöra nyttan för våra partners. Tänk bara hur mycket kunskap vi har samlat under ett och samma tak. Det är nästan svindlande.

Vad kännetecknar en bra affärsutvecklare?

– Att du är nyfiken, fokuserar på affären och kunden och gillar att skapa relationer och jobba med strategiska utmaningar tillsammans.

Vad ser du mest fram emot i din roll?

– Jag tror verkligen på samarbete och synergier. Därför ska det bli roligt att lära känna kunderna och alla kompetenta kollegor, driva förändring och utveckla våra affärer.

Henrik Björck har sedan examen som civilekonom arbetat med affärer med start som säljare på mindre företag, via olika roller på SAS senast som partneransvarig och affärsutvecklare till de senaste fyra åren som ansvarig för företagsrelationer på Handelshögskolan i Stockholm.

 

 

Kontakta mig

Henrik Björck

Business Area Director – Customized Solutions

Tel: +46 72 572 28 92

henrik.bjorck@exedsse.se