Berätta lite om dig själv.
Jag är född i Stockholm men flyttade till Halmstad som liten och växte upp där. Jag är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg med inriktning på service management.

Sedan utbildningen har jag jobbat i många ledande roller inom hotellnäringen. Jag har bland annat bott och jobbat i Spanien ett antal år med ansvar för två Sunwing Resorts, och varit vd för Diplomat Hotels och för Radisson SAS Strand Hotel i Stockholm.

Därefter var jag konceptansvarig på TUI Nordic i närmare fyra år innan jag bestämde mig för att fortsätta som egen konsult inom hospitality management. Jag tar både längre och kortare uppdrag och sitter även i ett par styrelser. Efter att ha jobbat så många år som hotelldirektör är det jättespännande att vara aktiv på styrelsenivå, och få inblick i frågor som rör ägandet.

Ska du fortsätta som konsult?
Jag trivs väldigt bra med det och jag har några idéer på vad jag skulle vilja göra framöver, men det är klart, kommer det ett riktigt spännande erbjudande är det inte omöjligt att jag kommer att hoppa på det.

Vad fick dig att välja SSE Executive Education och Executive Management Program?
För mig handlade det mycket om att fräscha upp gamla kunskaper och få ny input och nya modeller att jobba med. Jag har inte pluggat alls sedan jag gick ut Handelshögskolan i Göteborg men det har funnits ett sug under många år och jag har länge tänkt att gå något program. Detta passade bäst.

Vad är ditt generella intryck från programmet?
Det känns bra att så många år efter examen få en uppdatering om de senaste rönen. Jag har fått bekräftat att jag kanske kunde mer än jag trodde och känner mig trygg med de kunskaper och erfarenheter jag har. Jag har lätt att förstå allt från hur man utifrån en vision bygger en strategi och affärsplan. Det är det jag är bäst på, att jobba med ledningsgrupper med allt från ledarskapet till förvärv. Jag fattar vad det handlar om och kan tex gå in i en tuff styrelseutmaning.

Vad gillade du mest?
Jag gillade diskussionerna, att få ta del av hur andra tänker. Det blev lite som att ta time out från vardagen. Många av oss hade det extremt tufft på jobbet, men när vi åkte ut till Kämpasten gick vi in i en slags bubbla. Därmed inte sagt att vi inte jobbade hårt! Vi steg upp tidigt och började varje dag med morgongympa innan vi bytte om snabbt och hämtade frukost för att sen gå till föreläsningen. Man behöver komma ifrån för att göra sig mottaglig för nya tankar, idéer och inspiration.

Casen var något vi ägnade mycket tid åt och lärde oss mycket av. En person redogjorde för sitt case och vi i övriga ställde några klargörande frågor. Sedan diskuterade vi medan caseägaren fick sitta och höra på. Vi märkte att även om vi kom från helt olika branscher kunde vi snabbt gå in och se vad som var problemet och ge input kring vad som behövde göras. Det var häftigt att uppleva hur vi kunde coacha varandra, utbyta tankar och erfarenheter. Vi tror våra företag och branscher är så speciella och olika men väldigt mycket är likartat.

I vilka situationer tror du att du kommer att ha mest användning av programmet?
Jag känner mig tryggare i vad jag kan. Jag fick bekräftat att mina kunskaper inte bara är värdefulla inom besöksnäringen utan jag kan titta på företag i andra branscher och bidra med idéer och lösningar ur ett företagsledningsperspektiv.

Vem tycker du ska gå programmet?
Den som vill ha ett nätverk utanför sin vanliga verksamhet och behöver en kunskapsinjektion för att säkerställa att man håller sig a jour. Spelplanen ändras hela tiden och just nu är vi mitt uppe i en extrem transformation in i den digitala världen. Många sitter på läktaren och ser på. Det vill inte jag göra. Jag har alltid varit rädd för att stagnera. Jag vill hela tiden utvecklas.

Vad är ditt råd till blivande programdeltagare?
Lämna jobbet hemma och fokusera så att du på allvar kan dra nytta av tiden både för kunskapsinhämtning, nätverket och social samvaro med andra människor med samma eller liknande utmaningar som du själv. Den chansen kommer inte tillbaka.

Relaterade program