Bra på business – älskar sport

Martin Carlson-Wall är Associate Professor och docent vid Handelshögskolans institution för redovisning och finansiering. Han är även flitigt engagerad som expert vid ett antal program på SSE Executive Education. Som chef för det tvärvetenskapliga forskningscentret Center for Sport and Business på handelshögskolan har han även haft möjlighet att kombinera ett brinnande sportintresse med sin vetenskapliga expertis inom ekonomins område.

Näringslivet borde lära av sporten – och vice versa

Näringslivets ledare har mycket att lära av att titta närmare på ledarna i de stora idrottsföreningarna, klubbdirektörerna. Främst på förmågan att verka i en komplex och mångfacetterad verklighet där hänsyn måste tas till olika och ibland motstridiga storheter. Att i ena stunden hantera sponsorfrågor och sändningsrättigheter till att i nästa vara med på ungdomsträningar eller träffa fans. Mer om detta och även intressanta iakttagelser om hur idrottsvärlden i sin tur kan utvecklas genom att titta mer på näringslivet delar Martin Carlsson-Wall med sig av i denna podcast.

Tips från podcasten till dig som vill veta mer

För dig som vill få en bättre förståelse för kopplingen idrott och näringsliv har Martin Carlsson-Wall ett tips av det lättsammare slaget: filmen Moneyball med Brad Pitt i huvudrollen. Finns att hyra på bl.a. iTunes. Se trailern till filmen.

Övriga sommarpratare 2016

Emma Stenström, “Dagens ekonomistudent – morgondagens medvetna ledare”

Lars Strannegård, ”De små besluten och misslyckandets ledarskap”

Lyssna på våra sommarpratare!