lars-strannergardDe små besluten och misslyckandets ledarskap

Vid podcast-micken: Lars Strannegård, bl.a. rektor för Handelshögskolan i Stockholm och professor i företagsekonomi med inriktning mot ledarskap.

Modernt ledarskap är inte svulstigt visionärt, inte Mahatma Gandhi eller Martin Luther King. Modernt ledarskap är en ständig ström av små beslut som vart och ett kan uppfattas som oviktigt, men som bidrar till en helhet. Men framförallt är modernt ledarskap förmågan att hantera misslyckanden. Handelshögskolans rektor Lars Strannegård resonerar i den här podcasten kring vad det egentligen innebär att vara en ledare.

Till podcasten med Lars Strannegård >>

 


 

Dagens ekonomistudent – morgondagens medvetna ledare

Vid podcast-micken: Emma Stenström, bl.a. docent i företagsekonomi och forskare vid Handelshögskolan, programledare och krönikör.

Miljöförstöring och klimatpåverkan, global terror, sociala klyftor, stress och migrationsströmmar. De globala utmaningarna blir allt mer omfattande och den ledare som bortser från omvärlden kommer ohjälpligt att hamna på efterkälken. Lyssna på en inspirerande podcast om ledarskap, hållbarhet och globala utmaningar med Emma Stenström, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan och välkänd krönikör i Dagens Industri.

Till podcasten med Emma Stenström >>

 


 

Sport och näringsliv – olika men ändå så lika

Vid podcast-micken: Martin Carlsson-Wall, bl.a. Associate Professor och docent vid Handelshögskolans institution för redovisning och finansiering och chef för Handelshögskolans Center for Sports and Business.

Näringslivet har mycket att lära av idrottsvärlden på områden som talang- och produktutveckling och ledarskap i komplexa hybridorganisationer. Men det finns även områden där sporten borde snegla betydligt mer på företagandet. Här får du ta del av intressanta insikter och tips från Martin Carlsson-Wall, den forskare i Sverige som förmodligen bäst behärskar gränslandet mellan idrott och näringsliv.

Till podcasten med Martin Carlsson-Wall >>

 


 

Mer tid till inspiration?

SSE Executive Education har tillgång till ett fantastiskt nätverk av experter och producerar regelbundet podcasts och artiklar till vårt inspirationsrum. Vi sponsrar även DI-podden “Förnuft & känsla – En podcast om ledarskap” som du hittar där också.