Ledarskap i teori och praktik

Som professor i företagsekonomi med inriktning mot ledarskap, och en omfattande karriär bakom sig inom såväl forskning som på ledande positioner i universitetsvärlden, är Lars Strannegård en av Sveriges främsta experter på området ledarskap.

Att leda är att våga misslyckas

Den idealiserade bilden av ledaren – visionären med de storslagna talen som entusiasmerar och får människor att följa honom eller henne – är i mångt och mycket en myt. I stället handlar ledarskap om många små, vardagliga beslut som vart och ett kan uppfattas som oviktigt, men som bidrar till en helhet. Men framförallt handlar ledarskap om att inse att väldigt mycket handlar om misslyckanden. Att förstå att nästan alla beslut är resultat av tidigare misslyckanden och att det i mångt och mycket handlar om att våga acceptera just detta. Om detta och mycket annat resonerar Lars Strannegård både insiktsfullt och spännande i denna podcast.

Tips från podcasten till dig som vill veta mer

  • “Flipp eller flopp? – om misslyckandets dynamik”, Lars Strannegård. ISBN: 9789187215384.
  • ”CV of failures” (humoristiskt och mycket uppmärksammat ”cv” tänkt att visa på vikten av misslyckanden för att nå framgång), professor Johannes Haushofer, Princeton University https://www.princeton.edu/~joha/Johannes_Haushofer_CV_of_Failures.pdf
  • “På gränsen till fiasko”, Mats Tyrstrup, ISBN: 9789144034836.

Övriga sommarpratare 2016

Emma Stenström, “Dagens ekonomistudent – morgondagens medvetna ledare”

Martin Carlsson-Wall, “Sport och näringsliv – olika men ändå så lika”

Lyssna på våra sommarpratare!