Gunnar WVad ska du göra i Almedalen i år (2016)?
– Jag ska hålla i två olika seminarier, bland annat ett om hybridledarskap. Vissa organisationer inom offentlig sektor blandar logiker, till exempel lyder kommunala bolag under både kommunallagen och aktiebolagslagen, och det måste man ta hänsyn till som ledare och chef. Det gör ledarskapet mer utmanande, men också mer intressant. Jag ser fram emot Almedalen, det är som en stor påse gott och blandat om man är intresserad av samhällsfrågor.

Vad efterfrågas mest inom utbildningarna som du leder?
– Det unika är möjligen att få utblick över hela den offentliga sektorn där alla aktörer är representerade: stat, kommun och landsting. Vill man bli en helhetsspelare och förstå sin del i ett större sammanhang – då ska man gå utbildningarna! Vi jobbar med stora perspektiv och man ska kunna se på den offentliga sektorn med kritisk blick också, det är viktiga och svåra saker som man arbetar med.

Vi har en sportsommar framför oss med OS och Fotbolls-EM. Ser du några kopplingar mellan ditt arbete och sportvärlden?
– Absolut, det finns beröringspunkter. Jag har de sista åren arbetat mycket med idrott, däribland fotboll och ishockey och nu på senare tid travsport. Exempelvis har vi nyss genomfört ett program för högsta ledningen i större ishockey och fotbollsklubbar (inom Allsvenskan och SHL). Att vara VD för en ishockey- eller fotbollsklubb är oftare svårare än andra VD-uppdrag. Det är också väldigt roligt när det går bra, och jättejobbigt när det går dåligt. Att vara VD för en ishockeyklubb är en emotionell berg-och-dalbana.