Växel

Handelshögskolan i Stockholm Executive Education

Tel: 08-586 175 00

info@exedsse.se

Individ och företagssanpassade program

Programrådgivning

Tel: 08 586 175 60

info@exedsse.se

Beskrivning

Digitaliseringen och den snabba förändringstakt den för med sig gör att organisationer inte längre kan förlita sig på beständiga affärsmodeller. Omfattande digitala förändringar på global nivå får effekt på de lokala förutsättningarna och detta ställer krav på en förståelse långt bortom den egna verksamheten och branschen. Konkurrenskraften i digital transformation ligger i att skapa en handlingskraftig och innovativ organisation som bättre än konkurrenterna har förmågan att ta till sig de nya möjligheterna och hantera de snabba förändringarna.

Som ledare av en digital transformation behöver du förstå din egen roll och vad som krävs för att leda din organisation mot digital mognad och bibehållen konkurrenskraft. Du behöver förstå hur organisationen kan förbättras genom digitala lösningar och leda och stödja de förändringar i arbetssätt, kultur och processer som behövs för att maximera effekten. Du behöver kunna fånga in de nya möjligheter som den digitala transformationen erbjuder och omsätta dem bättre än dina konkurrenter.

Programmet Digital transformation för ledare rustar dig med hållbara strategier och metoder för att leda din organisation mot digital mognad. Innehållet är akademiskt underbyggt med aktuell forskning från Handelshögskolan i Stockholm.

Programinnehåll

  • Digitala inspirationsföreläsningar med best practice case
  • Digital transformation – utifrån globala perspektiv
  • Digital transformation – utifrån ett organisatoriskt förändringsperspektiv
  • Nyckelfaktorer och verktyg för att driva digital transformation och förändringsledning

Utbildningen spänner över ungefär två månader och innefattar digitala för- och mellanstudier, fysiska föreläsningar, diskussioner och nätverkande med framstående fakultet och övriga programdeltagare.

Vad får du och din organisation ut av programmet

Målet med utbildningen är att ge dig som ledare rätt förutsättningar för att leda resan mot en digitalt mogen, lärande och effektiv organisation, som med ett ständigt innovationsflöde möter de ändrade behoven. Som deltagare stärker du ditt personliga nätverk genom att träffa och dela erfarenheter med personer som står inför liknande utmaningar. Och utöver det får du tillgång till vårt omfattande alumni-nätverk.

För vem

Det här är utbildningen för dig som har ansvar och mandat att driva din organisations utveckling och digital transformation.

 


 

För organisationer som har behov av att utveckla en större grupp medarbetare inom chef- och ledarskap kan vi genomföra detta program med anpassning. Mer om skräddarsydda program för företag här.

Psst! Sedan 2001 är vi rankade Bäst i Norden på executive education, enligt Financial Times. Fler anledningar till att du och din organisation ska välja SSE Executive Eduction hittar du här.

Affären/uppdraget Styrning Ledarskap
  • Fördjupningskurser
  • Öppen utbildning

Ladda ner broschyren

Mer om programmets innehåll, praktiska detaljer och vårt sätt att se på executive education (pdf).

i Vill du prata med någon om utbildningen? Klicka här!