Programmet Företagets ekonomi ger dig kompetensen som behövs för att självständigt kunna analysera, se och kommunicera sambanden mellan alla de ekonomiska faktorer som påverkar dina beslut. Syftet med programmet är att hjälpa dig att använda företagsekonomi och ekonomiska begrepp och bli skickligare på att förstå företagets ekonomiska rapporter, redovisningens nyckeltal, ekonomisk styrning samt kalkylering. Utbildningen kan beskrivas som ”företagsekonomi för chefer och ledare”

Programinnehåll:

 • Extern redovisning
 • Räkenskapsanalys
 • Ekonomisk styrning
 • Projektarbete
 • Grundläggande företagsvärdering

Efter utbildningen kan du självständigt analysera och göra ekonomiska uppföljningar. Du kommer att få en större förståelse för helheten och bli bättre på att förankra idéer och beslut med ekonomiska argument.

För vem:

Programmet vänder sig till icke-ekonomer som redan har eller är på väg in i en befattning med ekonomiskt ansvar eller som vill stärka sina kunskaper inom företagsekonomi av andra skäl.

Fakta:

Nästa programstart:

Programmet omfattar 8 dagar fördelat på fyra moduler.
Ort:
Programmet genomförs som internat på SSE Executive Educations kursgård Kämpasten i Sigtuna samt SSE Executive Education, Sveavägen 63, Stockholm.
Datum:
02 oktober 2017 - 15 mars 2018
Språk:
Svenska
Pris:
59 000 SEK (Ex moms)
Kostnad för kost och logi samt litteratur tillkommer.

i Vill du prata med någon om utbildningen? Klicka här!

 • roger persson

  Verkställande Direktör/CEO, HR North Sweden AB

  Roger Persson

  “Bra och proffsigt program. Kunskaper kring företagets ekonomi är nödvändiga för att lyckas fullt ut. Att få ökad insikt i ekonomiska frågeställningar gynnar både mig personligen och företaget. Företagsekonomi kan vara intressant och roligt.”

patricio_trujillo

Kontakta mig

Patricio Trujillo

Account Manager

Tel: +46 8 586 175 50

patricio.trujillo@exedsse.se

Diplomering Byggherre

Kontakta mig

Helene Wallin Hedström

Program Advisor

Tel: +46 8 586 174 09

helene.wallin-hedstrom@exedsse.se