cip_sitebild_small

Civilingenjörsprogrammet är en ledarskapsutbildning i två delar speciellt framtagen för ingenjörer. Programmet stärker din kompetens inom affärsekonomi och affärsutveckling och kompletterar din högre tekniska utbildning med den företagsekonomiska kompetens som krävs för att leda verksamheten.

Civilingenjörsprogrammet del 1 – Affärsekonomi ger dig en ökad förståelse för hur affärsekonomi och verksamhetsstyrning utformas och används i olika typer av företag och organisationer. Med det ekonomiska språket kan du påverka verksamheten och driva dina idéer framåt

Programinnehåll

  • Affärsredovisning
  • Verksamhetsstyrning
  • Praktiska övningsexempel och projektarbete

Efter utbildningen har du en ökad förmåga – och verktygen – att analysera och lösa företagsekonomiska problem. Du känner dig bekväm med företagsekonomiska begrepp, kan fatta bättre grundade affärsbeslut och driva både dina idéer och verksamheten framåt. Programmet ger dig även tillgång till ett unikt nätverk.

triangeln_CIP1

Affärsekonomi för ingenjörer, Civilingenjörsprogrammet del 1 är ett av våra program med fokus på ekonomiska begrepp och samband samt hur dessa kommuniceras – dvs styrningsdelen av vår managementmodell. 

För vem:

Programmet vänder sig till dig som har några års yrkeserfarenhet och är utbildad civilingenjör, högskoleingenjör eller har motsvarande naturvetenskaplig högskoleutbildning.

 


citattecken_rundel_blue“Jag gillar verkligen upplägget med blandningen av teori, diskussion och övningar. Mixen är balanserad. Sedan är lärarna väldigt pedagogiska. Man blir genuint intresserad att lära sig mer hela tiden. Jag upplever att jag kommer ha stor nytta av kursen.”


Michael Dahlgren, Affärsområdeschef, Siemens Industrial Turbomachinery AB. CIP 1 VT 2015

“Genomtänkt upplägg och struktur på undervisningen. Jag har tidigare gått liknande kurser gällande affärsredovisning men aldrig haft lärare som kunde på ett sådant lättbegripligt sätt förklara de olika ekonomiska begreppen och hur de förhåller sig till varandra. Fick flera aha-upplevelser.”

Anna Maria Sjölin, Projektledare, Byggvesta Development. CIP VT 2015

“Jag är mycket nöjd med den enkla uppställningen bredvid varandra, kassaflöde, balansräkning, resultaträkning. Detta gör att man får en mycket överskådlig bild av vad som händer. Jag gillar även alla exempel och jämförelser med verkliga bolag som skapar en förståelse för hur nyckeltal skall ses och värdesättas.”

Johan Öhrling, Key Account Manager, AGA Gas AB. CIP 1 VT 2016

“Projektarbetet gav direkt nytta, den analysen kommer vi att kunna använda oss av genom att jag har djup förståelse i hur materialet bearbetas och som slutkläm så har jag rekommenderat en åtgärdsplan som jag hoppas vi kan sjösätta asap.”

Christian Johansen, Teknisk chef, Sandvik AB. CIP VT 2015

“Mycket bra pedagogiskt upplägg och kunniga föreläsare. Intressanta exempel och givande gruppövningar.”

Anette Rhodin, Enhetschef Teknik, Sundsvall Energi AB. CIP 1 VT 2015.

“Mycket engagerade och erfarna lärare, proffsigt i toppklass.”

Mikael Kilter, VD, Move About AB. CIP 1 VT 2016

 


Se även fortsättningsdelen Civilinjengörsprogrammet del 2 – Affärsutveckling

För organisationer som har behov av att utveckla en större grupp medarbetare inom chef- och ledarskap kan vi genomföra detta program med anpassning till era specifika behov. Läs mer här

Psst! Sedan 2001 är vi rankade Bäst i Norden på executive education, enligt Financial Times. Fler anledningar till att du och din organisation ska välja SSE Executive Eduction hittar du här

Fakta:

Nästa programstart:

Totalt 10 dagar fördelat på 5 moduler. Modul 1: 9-10 okt, Modul 2: 23-24 okt, Modul 3: 6-7 nov, Modul 4: 20-21 nov, Modul 5: 4-5 dec, 2017
Ort:
SSE Executive Education, Sveavägen 63, Stockholm
Datum:
09 oktober - 05 december 2017
Språk:
Svenska
Pris:
76 000 SEK (Ex moms)

i Vill du prata med någon om utbildningen? Klicka här!

patricio_trujillo

Kontakta mig

Patricio Trujillo

Account Manager

Tel: +46 8 586 175 50

patricio.trujillo@exedsse.se

Diplomering Byggherre

Kontakta mig

Helene Wallin Hedström

Program Advisor

Tel: +46 8 586 174 09

helene.wallin-hedstrom@exedsse.se