SSE Executive Education bjuder just nu på en sommarspecial med podcast i tre avsnitt där vi undersöker vad mindfulness är och hur det fungerar tillsammans med några av Sveriges ledande entreprenörer, forskare och praktiker av mindfulness idag.

Varför gör SSE Executive Education en podcast om mindfulness?
– Reflektion är en viktig del i vår metodik. I våra program använder vi reflektion och mindfulness för att våra programdeltagare – högre chefer och ledare – ska utveckla sin förmåga att se sammanhang och fokusera på det som är viktigt. Ett sätt att bli bättre på att reflektera är att utöva mindfulness, där du lär dig att uppmärksamma din uppmärksamhet. Men hur fungerar det i praktiken? Det är det vår podcast handlar om.

Vad kan en ledare vinna på att jobba med mindfulness?
– Företagsledare idag verkar i en allt mer komplex vardag där allt går snabbare. Hög transparens och uthållighet är A och O för att lyckas utveckla företag och dess konkurrenskraft. Vi vill uppmana ledare att ta ett steg tillbaka och reflektera inåt för att kunna se mönster och handlingar med nya infallsvinklar. Mindfulness är gymnastik för hjärnan och minst lika viktigt som att hålla sig i fysisk form för att kunna prestera som ledare och skapa dynamiska kunskapsflöden i ett företag.

Vad betyder mindfulness för dig?
– Jag har utövat både yoga och meditation i flera år och det hjälper mig att hålla mig i balans både privat och i min roll som ledare.

Lyssna på podcasten om mindfulness här.