I tre podradio-avsnitt undersöker vi vad, varför och hur mindfulness fungerar tillsammans med några av Sveriges ledande entreprenörer, forskare och praktiker av mindfulness idag.

Programledare för podradion är Carl Eneroth, Online Program Director på SSE Executive Education. I sitt arbete och privatliv har Carl praktiserat mindfulness under många år.

Avsnitt 1: Vad är mindfulness?

Många pratar om mindfulness, men vad är det? Vi träffar Göran Gennvi. Han använder mindfulness och naturen som klassrum för att hjälpa chefer att leda i en komplex värld. Vi introducerar ett teoretiskt ramverk – Theory U – och prövar mindfulness i naturen via en guidad övning. Det blir ett första steg i att förstå mer om ledarskapets blinda fläck, den inre plats från vilken vi handlar.

Länk till avsnitt 1 i Itunes. Direktlänk till Mp3.

Bonusavsnitt med reflektionsövning i naturen:

Länk till bonusavsnitt med reflektionsövning i Itunes. Direktlänk till mp3.

Avsnitt 2: Varför mindfulness?

Varför skall vi lägga tid på att öka vår kapacitet att reflektera? Vi träffar Lasse Lychnell och Emma Stenström, forskare på Handelshögskolan i Stockholm, som diskuterar mindfulness och entreprenörskap. Walter Osika, docent och föreståndare för Centrum för social Hållbarhet vid KI, berättar om den senaste hjärnforskningen. Dessutom fördjupar vi utforskandet av ledarskapets blinda fläck. Hur använder ledare mindfulness?

Länk till avsnitt 2 i Itunes.

Avsnitt 3: Hur hjälper mindfulness företag och organisationer att utvecklas?

I det här tredje avsnittet om reflektion möter vi entreprenören Lotta Alsén, Jeanette Eidmann, som är program director på SSE Executive Education och SSE Executive Educations VD Ingrid Engström i ett samtal om hur mindfulness används för förbättra arbetsklimatet, öka medkänsla och motivation bland medarbetarna. Vi funderar vidare på hur vi synliggör ledarskapets blinda fläck för oss själva och andra.

Länk till avsnitt 3 i Itunes.

Prenumerera på alla avsnitt i Itunes:

 IFLPlay_itunes

Relaterade program på SSE Executive Education: