Di utlyser varje år ett stipendium i samarbete med utbildning.se och IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. Stipendiet går till en person som genom sin position och framtida potential kan bidra till fördel för sin organisation och för Sverige.

Årets mottagare är Gustav Jansson, delägare av och vd för företaget AKJ Energy Group. Företaget jobbar med förnybar energi och bygger värmeanläggningar baserade på bioenergi.

”Jag är självklart glad att jag vann och ser fram emot att börja utbildningen. Jag har en civilingenjörsutbildning i grunden, men jag vill utveckla mina ledarskapssidor för att kunna ta vårt företag till nästa nivå”, säger han.

Sedan Gustav Jansson började i företaget för fem år sedan har omsättningen lyft från 8 miljoner kronor till cirka 55 Mkr. Antalet anställda har ökat från sex personer till cirka 20 i dag.

AKJ Energy Group utsågs till Di Gasell 2012. Men Gustav Jansson kände att han ville utveckla sina kunskaper ytterligare för att kunna leda ett växande företag och ta det vidare till en internationell expansion.

Enligt juryn på Handelshögskolan blev Gustav Jansson årets stipendiat eftersom skolan ser en enorm potential i honom och hans bolag, som representerar framtidens sätt att producera energi.

Stipendiet ger vinnaren en plats på den specialutformade tvååriga utbildningen SSE MBA Executive Format. Vinnaren av samma stipendium för två år sedan var Anna Bäck som bor i Shanghai och jobbar som ansvarig för Asien på innovations- och designföretaget Veryday.
Intensiv period

”Det var helt klart en väldigt intensiv period men även väldigt lärorik. Jag hade dessutom en möjlighet att jobba i projekt med människor med olika bakgrund, till exempel ett antal läkare. Vissa hade en internationell bakgrund, något jag tycker att skolan borde satsa ännu mer på. Men det var mycket givande”, säger hon.

Denna artikel är publicerad i Dagens Industri

Relaterade program